De BlowerDoor

blank

Inbouw Blowerdoor voordeur

Als de storm door het huis raast

Als het via alle scheuren, barsten en openingen trekt, “dan is het zeker”, het huis is ondicht en dat kost veel energie. Ook wanneer de luchtbries niet direct voelbaar is, hebben vele huizen verborgen lekken.

Met het Blowerdoor meetsysteem kan u betrouwbaar de luchtdichtheid van gebouwen meten.
Luchtlekken kunnen reeds tijdens de bouwfase worden vastgesteld. Door het elimineren van de zwakke plaatsen kan de kwaliteit van het gebouw beoordeeld worden.

Het BlowerDoor toestel wordt in een buitendeur van het huis ingebouwd. Een verstelbare kader en een nylondoek behoren tot de uitrusting. Met de ventilator wordt in het gebouw een onderdruk van 50 pascal gecreëerd (komt overeen met een winddruk op de gevels van 4 à 5 beaufort).

De afgezogen luchtinhoud wordt door de Blowerdoor gemeten waardoor dan de luchtwissel bij 50 pascal ( n50 ) word bepaald. Lekken kunnen met de hand en met de luchtsnelheid meetapparatuur of infrarood camera opgespoord worden.

De BlowerDoor heeft zich reeds bewezen
De Blowerdoor heeft zich reeds in het dagelijkse meetbereik bewezen en word automatisch gestuurd. Met een vermogen van 35 tot 7.200 m³/h meet u met de Blowerdoor ieder gebouw, van passiefhuis tot kantoorgebouw. Voor het meten van grote gebouwen of ondichte oude gebouwen kan u eenvoudig meerdere Blowerdoor apparaten combineren.

De blowerdoor kan ingezet worden voor:

  • WONINGEN

  • PASSIEFHUIZEN

  • KANTOORGEBOUWEN

  • SCHOLEN

  • RUST VERZORGINGS TEHUIZEN

  • ENZ ….

0
BLOWERDOOR METINGEN
0
VERSCHILLENDE LANDEN
0
LUCHTLEKKEN OPGESPOORD
0
VERSCHILLENDE MEETMETHODES

Over BlowerTechnic

Graag geven wij u advies hoe u luchtdicht kan bouwen.

Wil u er zeker van zijn dat uw project een goede luchtdichtheid heeft. Voer dan zeker tussentijdse testen uit. Zo kan u op voorhand de luchtlekken vaststellen en aanpakken.

Om de luchtlekken in kaart te brengen gebruiken wij rookstaafjes, handrokers, rookmachines en infrarood camera’s. Hiermee kan u duidelijk aantonen waar de luchtlekken zich bevinden. Deze worden dan mee verwerkt in een verslag.

Afspraak is afspraak! BlowerTechnic doet er alles aan om zijn afspraken na te komen. Wij helpen u graag verder om uw woning zo luchtdicht mogelijk af te werken.