De BlowerDoor

Blowerdoor – Het toestel

Als de storm door het huis raast:

full_huisje_blowerdoor_jpegAls het via alle scheuren, barsten en openingen trekt, “dan is het zeker”, het huis is ondicht en dat kost veel energie. Ook wanneer de luchtbries niet direct voelbaar is, hebben vele huizen verborgen lekken.

Methode om het controleren van de luchtdichtheid:

Met het blowerdoor meetsysteem kan u betrouwbaar de luchtdichtheid van gebouwen meten.
Luchtlekken reeds tijdens de bouwfase vaststellen en na het elimineren van de zwakke plaatsen de kwaliteit van alle maatregelen ivm de afdichting van het gebouw beoordelen en documenteren.

De Blowerdoor wordt in een buitendeur van het huis ingebouwd.

Verstelbare kader en een nylondoek behoren tot de uitrusting.

Met de ventilator wordt in het gebouw een onderdruk van 50 pascal gecreëerd ( komt overeen met een winddruk op de gevels van 4 à 5 beaufort).

De afgezogen luchtinhoud wordt door de blowerdoor gemeten waardoor dan de
luchtwissel bij 50 pascal ( n50 ) word bepaald.

Lekken kunnen met de hand en met de luchtsnelheid meetapparatuur of infrarood camera opgespoord worden.

De BlowerDoor heeft zich reeds bewezen

2013-11-15 11.11.04De blowerdoor heeft zich reeds in het dagelijkse meetbereik bewezen en word automatisch gestuurd door het meetapparaat DG-700. Op het beeldscherm kan u de opname van de gemeten waarden volgen. Uit deze meting word dan via de software TECTITE EXPRESS het complete meetverslag volgens NBN EN 13829 opgesteld.

Met een vermogen van 35 tot 7.200 m³/h meet u met de blowerdoor ieder gebouw, van passiefhuis tot kantoorgebouw. Voor het meten van grote gebouwen ( fabrieken of spothallen) of ondichte oudegebouwen kan u eenvoudig meerdere blowerdoor apparaten combineren.