Project Description

Loading...

Blowerdoor Provinciehuis Antwerpen

Dit imposante passief kantoorgebouw gekend als het Antwerps Provinciehuis, werd in één keer gemeten met 9 Blowerdoor toestellen. Maar liefst negen ventilatoren werden gebruikt om het Antwerpse Provinciehuis te meten. Naast het feit dat dit een ongelooflijk architecturaal pareltje is, werd er ook nog eens een zeer goede luchtdichtheid gemeten. De doelstelling om het passieve eis te behalen werd met succes bereikt!

Het spreekt voor zich dat er heel wat voorbereiding bij komt kijken alvorens een test uit te voeren. Deze voorbereidingen zijn van groot belang om de test te doen slagen. Bijkomend mag er niemand in het gebouw aanwezig zijn. Tijdens zo’n test mag er geen raam of deur geopend worden omdat anders de druk wegvalt. Het zou heel veel tijdverlies met zich meebrengen om dan de opening te moeten gaan zoeken in een groot gebouw zoals dit.

Net daarom zijn de voorafgaande werfbezoeken niet uit te sluiten. Ons eerste werfbezoek is steeds gratis om er voor te zorgen dat deze zeker kan plaatsvinden. Blowertechnic heeft hiervoor een checklist gemaakt die voor de meting wordt aangeleverd. Zo zijn we zeker dat alles correct wordt voorbereid zoals gevraagd in de STS-P 71-3. Enkel zo kan er succesvol gemeten worden.

De Blowerdoor meting over het Provinciehuis wordt verder toegelicht in het artikel “Bouwen aan Vlaanderen“.

Veel leesplezier!

Gegevens

Provinciehuis buitenzijde
Blowerdoor opstelling Provinciehuis
Blowerdoor opstelling Provinciehuis

Extra foto’s

Overzichtsfoto blowerdoor meting provinciehuis antwerpen
Trapkern provinciehuis
Blowertechnic meter in actie
Provinciehuis antwerpen luchtdichtheidstest
Luchtdichtheidsmeting in actie
Luchtdichte ramen provinciehuis antwerpen

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Wij zijn een jong dynamisch bedrijf in volle expansie en hebben in volle overtuiging de weg ingeslagen op het meten van de BlowerdoorGroot luchtdichtheid van gebouwen met als doel, mee te werken aan een mooie en milieu – vriendelijke wereld. Energie is duur en niet onuitputtelijk.

NAAM *
BEDRIJF
EMAILADRES *
TELEFOONNUMMER

ONDERWERP

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!
captcha