Project Description

Blowerdoor Möbius Brussel

Blowerdoor Möbius I

Dit mooi project gelegen op de Koning Albert II laan te Brussel werd getest op luchtdichtheid. Het gebouw dat zichtbaar is van het Noord station beschikt over 27.856 m2 vloeroppervlakte. Het gebouw wordt BREEAM gecertificeerd en voldoet aan een NEB < 15 kWh/m2.jaar. Hierdoor werd er ook een streng eis rond luchtdichtheid gesteld.

De opbouw van de meting

Om de luchtdichtheid van het gebouw te testen werden er 12 ventilatoren geplaatst. Gezien de hoogte van het gebouw werden er 6 ventilatoren onderaan en 6 ventilatoren bovenaan geplaatst. Enkel zo kunnen de drukken in het volledige gebouw overal gelijk zijn. De Blowerdoor opstellingen werden met elkaar verbonden en vanop de gelijkvloerse verdieping gemeten.

Resultaat

Na de meting werd al snel duidelijk dat het gebouw het passieve luchtdichtheid-eis, n50-waarde < 0,6 h-1 zou behalen. Het was niet zo eenvoudig het gebouw te meten doordat er nog veel werkzaamheden plaatsvonden. Vooral tegen oplevering is dit vaak zo. Voor onze meting kan er verder niemand meer aanwezig zijn en ligt de werf even stil. Uiteraard hebben wij hier rekening mee gehouden waardoor de meting ‘s avonds werd uitgevoerd.

Wenst u meer informatie over het gebouw te lezen? Dan kan dit via deze link.

Voorbereidingen

Alvorens het gebouw gemeten werd, heeft Blowertechnic enkele werfbezoeken op voorhand uitgevoerd. Samen met de projectleiding werd de meting in detail besproken. We waren op alles voorzien, maar niet op het weer. Op de dag dat het gebouw gemeten zou worden stak er er stevige wind op. Bij harde wind is het onmogelijk om een gebouw te meten. Deze parameter is moeilijk op voorhand in te schatten en kan er voor zorgen dat een meting op het laatste moment geannuleerd moet worden. Maar bij een tweede poging werd de luchtdichtheidsmeting wel succesvol uitgevoerd.

Gegevens

Möbius kantoorgebouw buitenzijde
Spiegeling Möbius brussel
Möbius overzichtsfoto

Extra foto’s

Blowertechnic tester in actie
Inbouw 3 ventilatoren dakverdieping
Opstelling 6 blowerdoors
Blowerdoor Meetapparatuur
Blowertechnic tester in actie
Blowerdoor opstelling 6 ventilatoren Möbius

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Wij zijn een jong dynamisch bedrijf in volle expansie en hebben in volle overtuiging de weg ingeslagen op het meten van de BlowerdoorGroot luchtdichtheid van gebouwen met als doel, mee te werken aan een mooie en milieu – vriendelijke wereld. Energie is duur en niet onuitputtelijk.

NAAM *
BEDRIJF
EMAILADRES *
TELEFOONNUMMER

ONDERWERP

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Voer de onderstaande code in om het bericht te verzenden!
captcha